Inbouwen Infra-rood BatlleLed

Zoals de meeste mensen wel weten heet een LED als lichtbron een grote spreiding. Als je de LED van opzij bekijkt een boog van 180 graden, met zelfs wat strooilicht naar achteren, deels door de vorm en bouw van de LED, deels door de kunststof mantel. Een volledig rechtlijnige lichtbundel bestaat niet, zelfs een laser gaat op afstand spreiden.

inbouwen ledOm te voorkomen dat de BattleLed met 1 schot zo ongeveer het hele Battlefield bestrijkt hebben wij onderstaande richtlijn. Deze richtlijn is gebaseerd op het door Tamiya geleverde kunststof houdertje.

tamiya

Principe Tamiya houder.

Richtlijn

De BattleLed mag niet vrij uit de voorkant van de tank steken.
Op welke plaats je de BattleLed inbouwt is voor ons niet van belang.
Wel belangrijk is de minimale inbouwdiepte, uitgaande van het standaard Tamiya buisje, moet de voorzijde van de infra-rood led minimaal 8mm terugliggen.

battle-led

Tevens geldt dat de ontvanger (paddestoel) dusdanig ingebouwd dient te worden dat deze vrij toegankelijk is voor het signaal van de BattleLed (voldoende hoogte, vergelijkbaar met Tamiya unit). Ook dienen obstakels als luiken, camouflage e.d. dusdanig geplaatst te worden dat deze de BattleLed niet hinderen.
De paddestoel dient ook recht (dus niet gedraaid) te worden ingebouwd.

Dit geldt voor alle eigenaren van alle modellen van elk merk die samen met ons een gezellige dag wil doorbrengen.